مش لاقي الموزع اللي بتتعامل معاه؟ ابعتلنا ايميل على orders@unileverfoodsolutions.eg علشان يبقى موجود على الموقع.
اعرف يعني ايه (فاتوم) وده هيساعدك أكتر أن أكلك يكون خالي منأي أضرار.
في عوامل قليلة بتساهم في نمو الكائنات الحية الدقيقة الضارة على الأكل. لو قدرنا نواجه ونمنع العوامل دي، هنبقى قادرين كويس على محاربة أعدائنا.
كتير من الكائنات الحية الدقيقة بتظهر في الأكل وخاصة البروتين (الدواجن والأسماك ومنتجات الألبان والبيض) والكربوهيدرات (الأرز المطبوخ والمكرونة). علشان كده أنواع الأكل دي بتبقى أكثر عرضة للتلوث وممكن تُصيب الناس بأمراض.
الإجراء: انتبه أكتر للأنواع دي من الأكل.
الأكل منخفض الحموضة زي (الفراخ والأسماك ومنتجات الألبان والبيض) ممكن يسبب أخطار.
الإجراء: طبخ الأكل في درجة حرارة عالية. والتأكد من تواريخ انتهاء الصلاحية. دوّر على الخدوش أو الانتفاخات أو التسرب أو الصدأ في الأكل المعلب قليل الحموضة زي اللحم.
الكائنات الحية الدقيقة بتكبر بشكل أسرع في منطقة درجة الحرارة الخطرة (TDZ) ودي بتكون من 5 درجة مئوية إلى 56.7 درجة مئوية.
ومنطقة درجة الحرارة الخطرة (TDZ) دي كمان ممكن تشمل درجة حرارة الغرفة.
الإجراء: متسيبش الأكل في درجة حرارة الغرفة لفترة طويلة (زي الأرز والنشويات). وخزن الأكل في درجة الحرارة الصحيحة.
بعد 4 ساعات، ممكن الكائنات الحية الدقيقة الموجودة في الأكل تنتج السموم اللي تخلي الأكل غير آمن للتناول.
الإجراء: متحتفظش بالأكل في منطقة درجة الحرارة الخطرة (TDZ) لأكثر من 4 ساعات.
نمو الكائنات الحية الدقيقة بيتطلب وجود أكسجين.
الإجراء: تغطية الأكل في كل الأوقات.
الكائنات الحية الدقيقة بتنمو بشكل أسرع في الأكل اللي فيه نسبة عالية من المايه زي (الفراخ الطازجة واللحوم والأسماك والبيض الني).
الإجراء: اتأكد من تخزين أنواع الأكل دي في درجات حرارة مناسبة قليلة الرطوبة.
انك تفهم أعدائك وتبقى عارف هتعمل ايه في مواجهتهم، هيخليك تحافظ على أكلك ووجبات العشاء بتاعتك آمنه ومش هيكون في حاجة بتهددك. دوس هنا عشان تعرف نصايح ومعلومات أكتر لتحسين مستوى نظافة أكلك بشكل عام في مطبخك.
الرجوع لسلامة الغذاء
اضغت على رمز المشاركة أدناه واختار الإضافة إلى الشاشة الرئيسية. انقر على رمز المشاركة أدناه واختر الإضافة إلى الشاشة الرئيسية. انقر على رمز المشاركة أدناه واختر الإضافة إلى الشاشة الرئيسية. انقر على رمز المشاركة أدناه واختر الإضافة إلى الشاشة الرئيسية.