مش لاقي الموزع اللي بتتعامل معاه؟ ابعتلنا ايميل على orders@unileverfoodsolutions.eg علشان يبقى موجود على الموقع.
سلامة الغذاء بتبدأ بنظافة شخصية ممتازة. استخدم النقط دي علشان تساعدك في مراقبة النظافة الشخصية لموظفين مطبخك لتجنب تلوث الأكل.
النظافة الشخصية ممكن تكون سبب في حالات تسمم غذائي كتير. وده ممكن يرجع لعدم تحديد الأوليات اللي بتتعلق بموضوع سلامة الغذاء. علشان كده مراقبة النظافة الشخصية لموظفين المطبخ حاجة مهمة جداً لمنع تلوث الأكل. خلينا نبدأ ونشوف اللبس اللي المفروض موظفينك يلبسوه.
بالإضافة للبس المناسب، في إجراءات بسيطة ممكن يكون لها تأثير كبير على جودة ونظافة أكلك. وكمان بنقترح عليك عمل فحوصات منتظمة كل يوم للتأكد من أن موظفينك ملتزمين للحفاظ على نظافتهم الشخصية.
أحذر من (أوعى تعمل): | حافظ على: |
تعطس في الأكل | أن ضوافرك تكون على طول قصيرة ونظيفة |
تهرش في جسمك عند الطبخ أو التقديم |
أن شعرك ودقنك منظمين ومقصوصين - ولازم ربط الشعر الطويل |
تفرك وشك أو مناخيرك على كتفك |
غسل ايديك بشكل متكرر ودقيق بالصابون |
تنظف ودانك بصوابعك |
انك دايما تشتغل على سطح نظيف |
تمسح العرق بأيديك |
استخدام ألواح تقطيع وسكاكين بلاستيك مختلفة للأكل المطبوخ والخام |
لبس الإكسسوارات |
|
تروح الشغل وانت تعبان |
|
أكيد آخر حاجة ممكن تتمناها أن شخص في مطبخك يتصاب، وهنا هنقولك شوية طرق لتجنب مخاطر حدوث الاصابات دي:
كل شخص له دور أساسي في المطبخ، مش بس الشيف. الانضباط والنظام والنظافة مش بس هيمنع حدوث حوادث، لكن ده هينقذ حياة زملائك و مكان شغلك.
اضغت على رمز المشاركة أدناه واختار الإضافة إلى الشاشة الرئيسية. انقر على رمز المشاركة أدناه واختر الإضافة إلى الشاشة الرئيسية. انقر على رمز المشاركة أدناه واختر الإضافة إلى الشاشة الرئيسية. انقر على رمز المشاركة أدناه واختر الإضافة إلى الشاشة الرئيسية.