في طرق كتير مبتكرة علشان الفواكه والخضروات تكون في أطباقك. مش لازم الفاكهة تبقى في قائمة الحلويات بس! فاجئ ضيوفك بالفواكه والخضروات من قريب وبعيد.
يعتبر عشب البحر أحد العناصر الأساسية في المطبخ الياباني، وهو مصدر منخفض للسعرات الحرارية المتعلقة باليود والفيتامينات والمعادن الأخرى .الأعشاب البحرية ليها أنواع كتيرة وليها نكهة مالحة زي البحر وده بيخليها مكمل مثالي للشوربات والسلطات وأطباق الأرز. حاول تضيفها لأطباقك علشان أطباقك تتميز بنكهة مختلفة!
يعتبر القرنبيط المبشور المطبوخ بديل رائع للأرز الأبيض التقليدي لما يبقى نفسك في عنصر مغذي في قائمة طعامك يكون بمحتوي أقل من السعرات الحرارية وألياف أكتر ، وده بيخليه بديل ذكي وسهل.بطريقه أخري ، حاول تحميصها كامله، زي ما عملنا في وصفة القرنبيط المحمص دي
الفاكهة اللي شكلها غريب دي هي عضو في عيلة الصبار. قم بتقطيعها وتقديمها كاطبق جانبي أو قم بإضافتها للصلصة علشان توصل لطعم جديد في التاكو أو ببساطة استعملها كزينة على السلطات!
الأسبيرولينا هي طحالب لونها أخضر مزرق بيتم حصادها من البحيرات الاستوائية، وهي مصدر للفيتامينات والمعادن والبروتينات النباتية. وعلشان هي متوفرة بشكل أساسي كمسحوق، مش سهل دمجها في الأطباق الأساسية ولكن بتكون رائعة في الحلويات أو المشروبات زى العصائر المثلجه.
على عكس الأسبيرولينا، ممكن تطبخ عشبة الماكا مع الخضروات أو المربات أو الشوربات. ومع ذلك، فإن الشكل المعروف أكتر بره بلد البيرو، وهو أكبر حصاد لعشبة الماكا، هو شكل مسحوق الماكا أو دقيق الماكا. يحتوي نكهة ترابية وجوزية وبينفع جدا في المخبوزات وكمان مكمل غذائي للعصائر.