الأعشاب
الأعشاب هي الأجزاء الخضرة المورقة أو المزهرة للزرع وممكن تستخدمها جافة أو طازجة. وهي عادةً بتستخدم لإضافة نكهة للصلصات أو إضافتها كازينة، والأعشاب اللي دايماً هتفضل تستعملها هي الروزماري، الريحان و الثوم المعمر. الأعشاب المختلفة دي تعتبر إضافات سهلة للدريسنج وبتعمل فرق كبير في الصلصات كمان. ممكن تستخدم الأعشاب الخشبية زي الزعتر في الأطباق اللي بتحتاج تتغلي لفترة طويلة، أما الأعشاب الطرية زي البقدونس ممكن تتاكل مش مطبوخة أو تتقلب مع الأكل المطبوخ. الأعشاب هي إضافة مثالية للأطباق النباتية، علشان بتضيف نكهة وملمس للطبق.
التوابل
تعتبر التوابل زي الحبهان والكمون والليمون البرغامي والينسون جزء من درع الشيفات. البهارات بتتعمل من الأجزاء الغير ورقية للزرع - الجذر أو البصيلة أو البذر - وبتضيف نكهة وطعم للأطباق. التوابل مفيدة جداً في التتبيل وكمان ينفع تضيفها على البيض المخفوق والبطاطا الحلوة والخضار المطبوخ. نكهة الجنزبيل الحادة المتميزة بتضيف طعم مبهج لجميع أنواع الوصفات، في حين أن الكمون القوي ممكن يستخدم كوسيلة فعالة لتقليل محتوى الصوديوم في الأكل – وده بقى مصدر قلق متزايد بين الزبائن. اكتشف استخدامنا للكمون في وصفة شوربة السبانخ والعدس