Menu
نقاط ولاء

المكوّنات

+

سلق الكابوريا:

الشوربة:

الزينة:


تعتبر الشوربة من أحلى الأكلات اللي بيبدأ بيها الصايم فطاره، بالنسبة لأنه دافي ولطيف على المعدة. وبتتميز الوصفة دي بأنها بتضيف لمسة عصرية لطبق تقليدي خليجي. استخدمنا تتبيلة الشاورما من كنور علشان بتجمع بين نكهة الحمضية والتوابل. بننصحك بإضافة الأكلة دي على سفرتك الرمضانية النهاردة.

...

التحضير

  1. سلق الكابوريا:

    • اغسل الكابوريا كويس تحت الحنفية. اغلي الماء في حلة على النار ودوب فيها بودرةكنور للمهترفين مسحوق مرقة السمك.
    • ضيف الكابوريا واسلقه لمدة من 4 - 6 دقايق حسب حجمه.
    • شيل الكابوريا من الحلة وحطه في ماء متلج علشان توقف الطبخ.
    • اكسر صدفة الكابوريا وشيل اللحمة منها، وشيل الخياشيم والجهاز الهضمي الموجودين في الجزء السفلي من جسم الكابوريا.
  2. الشوربة:

    • سخن الزبدة المتصفية وقلب فيها البصل وبواقي صدفة الكابوريا.
    • خفف النار وضيف البهارات، والكركم، والليمون المجفف وحرك كل المكونات لحد ما تطلع ريحتها الحلوة، بس خلي بالك من إنها تتحرق.
    • ضيفكنور للمهترفين مسحوق مرقة السمك، وتتبيلة شاورما الفراخ من كنور والماء واغليهم وسيبهم يستووا لمدة 15 دقيقة بعدين ضيف مسحوق خليط الليمون من كنور وشيل الليمون المجفف.
    • اخلط كل المكونات في الخلاط الكهربائي لحد ما تبقى ناعمة، وصفي الشوربة في مصفى غويطة.
  3. الزينة:

    • اخلط مايونيز كلاسيك من هيلمنز بالكركم والفلفل الأسود وحطهم في طبق جانبي
    • اخلط نص كمية لحمة الكابوريا وحطهم في طبق جانبي تاني
    • قدم الطبق الرئيسي مع أصناف تانية زي الصنوبر ومعجون الفلفل الأحمر الحراق والعيش المحمص.
الرئيسية
المنتجات
الوصفات
عربة التسوق
القائمة