Menu
نقاط ولاء

المكوّنات

+

البسلة بالنعناع:

البطاطس:

  • بطاطس 10.0 pc

الخليط:

القلي:


طبق بريطاني كلاسيكي بامتياز، مع إن طبخ البطاطس 3 مرات ممكن يتطلب مجهود كبير، لكنه يستحق التعب. الطريقة دي مافيهاش قلي البطاطس مرتين، لكن بنسلقها مرة ونقليها مرة، وبعد كده بنسويها في الفرن.

...

التحضير

  1. البسلة بالنعناع:

    • دبل البصل والثوم والجنزبيل لحد ما يبقى لونهم بني دهبي. ضيف البسلة وسيبها على النار لحد ما تبقى طرية. ضيف الملح ومسحوق خليط الليمون من كنور قبل ما تهرس الخليط بخلاط يدوي، بعدين ضيف النعناع وكمل الخلط لحد ما توصل للقوام اللي عايزه للخليط.
    • ضيف المايونيز الحقيقي من هيلمنز علشان تحصل على كثافة إضافية.
  2. البطاطس:

    • انقع البطاطس في الماء البارد لمدة 5 دقايق تقريبًا علشان تشيل النشاء. اغسلها كويس تحت الماء الجاري بعدين سيبها على النار في ماء مالح لمدة من 7 لـ 9 دقايق. في المرحلة دي لازم تكون البطاطس محافظة على شكلها.
    • صفّي البطاطس كويس من الماء وحطها في صينية، ودخلها التلاجة علشان تنشف.
    • سخّن زيت القلي على درجة حرارة عالية وبعدين اقل البطاطس لحد ما يبقى لونها دهبي.
    • حط البطاطس في صينية في الفرن على حرارة 180 درجة مئوية وسيبها لمدة 20 دقيقة أو لحد ما يبقى لونها دهبي مايل للبني عند الأطراف.
  3. الخليط:

    • حضر  الخليط قبل 20 دقيقة من القلي.
    • اخلط كل المكونات مع بعضها.
    • ضيف بالتدريج الماء المثلج، واخلطه بشوكة.
    •  ضيف الماء حسب الحاجة.
  4. القلي:

    • رشّ الدقيق وكنور مسحوق مرقة خضار على السمك قبل تغميسه بالخليط..
    • اقلِي السمك على حرارة 180 درجة مئوية لحد ما يتحول لونه للدهبي.
الرئيسية
المنتجات
الوصفات
عربة التسوق
القائمة