Menu
نقاط ولاء

المكوّنات

+

الجرانولا:

  • بذور الكتان، مطحون 10.0 g
  • الماء الدافئ 30.0 ml
  • مياه من عبوة الحمص 80.0 g
  • حبوب الشوفان 100.0 g
  • عين جمل مقطع قطع كبيرة 60.0 g
  • كاشو متقطع قطع كبيرة 60.0 g
  • بذور القرع 60.0 g
  • سمسم 30.0 g
  • ينسون 10.0 g
  • زيت زيتون 30.0 ml
  • مسحوق الفلفل الحار 1.0 g
  • عسل 15.0 g

توفو الحمص:

الطبق والتقديم:

  • أعشاب مختلفة ( زعتر فريش وزعتر ناشف وبقدونس) 50.0 g
  • بابريكا حلوة 5.0 g
  • دبس الرمان 50.0 g
  • زيت زيتون 50.0 ml

تطور جديد في طبق المَزة المشهور في الشرق الأوسط، بنستخدم فيه التوفو بديل عن الحمص العادي عشان يضيف للطبق القيمة الغذائية المفيدة من فول الصويا. الجرانولا الحادقة مصنوعة من بذور الكتان وعين الجمل وبذور القرع اللي بيدوا طعم مميز وفريد وقيمة غذائية هايلة للطبق ده. شوف الوصفة هنا.

...

التحضير

  1. الجرانولا:

    • سخن الفرن على درجة حرارة 180 درجة مئوية. 
    • انقع بذور الكتان المحطونة في مياه دافئة لمدة 5 دقايق.
    • اخلط كل المكونات مع بعض ووزعهم في صنينة تدخل الفرن.
    • حمصهم في الفرن لمدة 25 دقيقة في درجة حرارة 180 درجة مئوية وقلبهم كل 5 دقايق لحد ما يقرمشوا ولونهم يبقى دهبي.
    •  طلعهم من الفرن وسيبهم يبرددوا تماما واحفظهم في عبوة مغلقة.
  2. توفو الحمص:

    • اخلط التوفو المصفى مع باقي المكونات في محضر الطعام (الكبة).
    • ظبط التوابل والملح حسب الطعم.
  3. الطبق والتقديم:

    • اغرف ووزع التوفو على طبق التقديم.
    • زيّن الطبق بالجرانولا الحادقة.
    • ومن فوق رش عليهم الأعشاب المتشوحة في زيت الزيتون مع رشة دبس الرمان اللي هتخلي شكل الطبق وطعمه حكاية.
الرئيسية
المنتجات
الوصفات
عربة التسوق
القائمة