Menu
نقاط ولاء

المكوّنات

+

طريقة عمل البط

  • صدور بط 2.0 pc
  • حبهان 5.0 pc
  • جم بذور الشمر 10.0 g
  • جم قشر البرتقال 5.0 g
  • جنزبيل طازة، شرائح 10.0 g
  • ملح و فلفل

طريقة عمل رقائق البطاطس و البطاطس المهروسة

لتحضير الجزر و البرتقال المهروس:

  • جزر 300.0 g
  • عصير برتقال 150.0 g
  • جنزبيل طازة، شرائح 20.0 g

طريقة عمل الصوص (جوس):

لتحضير الطبق

  • جم بط مقرمش 180.0 g
  • جم جزر مهروس 40.0 g
  • بطاطس 100.0 g
  • جم صوص (جوس) 30.0 g

طبق تقليدي بشكل حديث 

...

التحضير

  1. طريقة عمل البط

    • إزالة الصدور ووضعها في كيس الفاكيوم مع المكونات الأخرى
    • يتم تسوية البط السو فيد لمدة 50 دقيقة عند درجة 55
    • حرك المكونات فى الحلة لحد ما يبقى الجلد مقرمش  
  2. طريقة عمل رقائق البطاطس و البطاطس المهروسة

    • اسلق البطاطس لحد ما تكون طرية و اخلطها مع النشا وزيت الذرة والملح والفلفل الأبيض
    • وزع الخليط على ورقة سيليكون و جففه في الفرن على حرارة 100 درجة مئوية لمدة ساعتين ، اقلي الخليط المجفف على زيت سخن على درجة حرارة 180 مئوية لحد ما يكون لونه ذهبي
    • بالنسبة للبطاطس المهروسة ، ضيف 90 جم من كنور بطاطس مهروسة الى 0.5 لتر من الماء المغلي ثم ضيف الكزبرة والزيت وتبله بالملح والفلفل الأبيض
  3. لتحضير الجزر و البرتقال المهروس:

    • قطع الجزر إلى شرائح وضيف عصير البرتقال والزنجبيل والماء واطبخه لحد ما يكون طري
    • باستخدام الخلاط اليدوي ، اهرس الخليط و استخدمه بعد كدة فى التحضير  
  4. طريقة عمل الصوص (جوس):

    • في المرقة المحضرة ، ضيف البط بعد أن يصبح مكرمل على حرارة 200 درجة مئوية لمدة 50 دقيقة مع الخضار والبهارات (الفلفل ، و الكزبرة ، و فصوص الثوم)
    • اغليه على نار هادئة
    • استمر في القشط واتركه على نار خفيفة لمدة ساعتين
    • ثم ضيف عصير الكركديه و تبله بالملح والفلفل
    • أضف الزبدة 
  5. لتحضير الطبق

    • وزع البطاطس المهروسة بين رقائق البطاطس على شكل طبقات
    • ضيف صدور البط على طبق سخن مع البطاطاس المهروسة والبطاطاس ميل فاى والجوس.
الرئيسية
المنتجات
الوصفات
عربة التسوق
القائمة