Menu
نقاط ولاء

المكوّنات

+

الدقة:

البطاطس:

  • بطاطس 10.0 pc

الخليط:

القلي:


دي نسخة مميزة من طبق البطاطس والسمك المقلي الكلاسيكي. ضروري إننا نخلي النكهة في الطبق ده مركزة، علشان كده استعملنا خلطة مكسرات وتوابل مشهورة باسم الدقة مع البطاطس من غير قشر. شوف الوصفة كاملة تحت.

...

التحضير

  1. الدقة:

    • في طاسة، حمص بذر الكمون، والكزبرة، والشمر، والسمسم لحد ما يبقى لونها دهبي وريحتها تطلع. بعدين شيلها من على النار وسيبها تبرد.
    • حمّص كل المكسرات في الفرن بعدين سيبها  تبرد.
    • افرم المكسرات والتوابل وضيف مسحوق مرقة الخضار من كنور.
  2. البطاطس:

    • انقع البطاطس في الماء البارد لمدة 5 دقايق تقريباً علشان تشيل النشاء. اغسلها كويس تحت الحنفية بعدين سيبها على النار في الماء المالح لمدة بين 7 ل 9 دقايق. في المرحلة دي، لازم تكون البطاطس محافظة على شكلها.
    • صفي البطاطس من الماء كويس وحطها في صينية، بعدين حط الصينية في التلاجة علشان البطاطس تنشف.
    • سخن زيت القلي على درجة حرارة عالية بعدين اقلي البطاطس لحد ما يبقى لونها تقريباً دهبي.
    • حط البطاطس في صينية في الفرن على حرارة 180 درجة وسيبها لمدة 20 دقيقة أو لحد ما يبقى لونها دهبي مايل للون البني على الأطراف.
  3. الخليط:

    • حضر الخليط قبل 20 دقيقة من القلي.
    • اخلط كل المكونات مع بعض.
    • ضيف الخليط بالتدريج للماء المتلج، واخلط كله بالشوكة.
    • زود الماء لو احتجت.
  4. القلي:

    • رشّ الدقيق وكنور مسحوق مرقة خضار على السمك قبل تغميسه بالخليط.
    • غمّس السمك في الخليط الأول  وفي الدقة بعدها.
    • اقلي السمك على حرارة 180 درجة مئوية لحد ما يبقى لونه  ذهبي اللون.
    • قدّمه مع البطاطس.
الرئيسية
المنتجات
الوصفات
عربة التسوق
القائمة