Menu
نقاط ولاء

المكوّنات

+

تسوية الحمام:

  • ماء 2.0 l
  • كنور خلطة التوابل العربيه ٦ × ۷۰۰جم 10.0 g
  • ورقتا غار 3.0 pc
  • حبهان 3.0 pc
  • السمن 150.0 g
  • البصل المقطع 300.0 g
  • معجون الطماطم 200.0 g
  • عصير طماطم طازج 300.0 g
  • رز مصري 300.0 g
  • حمامات 4.0 pc

لتحضير الصوص البني:

  • زبدة 100.0 g
  • دقيق 100.0 g
  • جوز الطيب 2.0 g
  • فلفل أسود حصى 10.0 g

يستحيل تتصور مائدة رمضانية مصرية بدون الحمام المحشي. الحمام طبق شهي هيبهر ضيوفك . أكتشف الوصفة الأن!

...

التحضير

  1. تسوية الحمام:

    • قم بتحضير مرقة الفراخ بإضافة 2ل مياه و30 غ كنور بودرة مرقة فراخ. ثم حرك المزيج حتي يغلي و ضيف خلطة التوابل العربيه من كنوروورق اللورا والحبهان.
    • في طاسة كبيرة ضيف السمنة وحمّر البصل على نار متوسطة.
    • ضيف معجون الطماطم لمدة دقيقة واحدة بعدين ضيف عصير الطماطم وسيبهم لمدة 5 دقايق.
    • ضيف الرز وسيبه لمدة 3 دقايق وزود شوية من مرقة الفراخ (الرز لازم يبقي مطبوخ نص سوي)
    • اظبط التوابل وضيف 6 غ فلفل اسود.
    • احشي الحمام ومتملاش الحمامة قوي (كمية الرز بتتضاعف لما يستوي).
    • ضيف الحمام المحشي ,الواحدة هتاخد حوالي 15 دقيقة عشان تستوى.
    • شيل الحمام من الشوربة وسيبه يبرد.
    • صفي الشوربة وخد لتر منها لتحضير الصوص البني.
  2. لتحضير الصوص البني:

    • دوب الزبدة وضيف الدقيق وحرك المزيج لحد متوصل للون دهبي وبعدين ضيف الشوربة  مع الحركة ببطء. لحد ما الصوص يكون قوامه ناعم و زود رشة جوزة الطيب.
    •  قدم الصوص مع الحمام.
  3. نصيحة:

    • ممكن تشوح الحمام في مقلاه لجلد مقرمش.
الرئيسية
المنتجات
الوصفات
عربة التسوق
القائمة