البقوليات تعتبر جزء من عائلة الخضروات ومن أشهر أنواعها العدس والحمص المجفف- وهي مش بس متعددة الاستخدامات، ده كمان أسعارها معقولة جداً. تعتبر البقوليات مصدر كبير للبروتين النباتي ، بالذات للناس اللي بتدور على اختيارات بدون لحمة. ممكن تحضر طبق نباتي من خلال إنك تضيف البقوليات للشوربة أو السلطة أو تستخدمها بدل اللحمة في سندويشات التاكو أو البرجر، وده بالضبط اللي عملناه في وصفة البرجر بالفاصوليا السوداء.
هي مصدر للأحماض الدهنية الأساسية والألياف، ممكن تستعمل البذور في المنتجات المخبوزة، أو تحمصها وتستخدمها للسلطات والشوربات والسندوتشات. البذور دي فيها دهون صحية غير مشبعة أحادية، ودهون غير مشبعة متعددة وفيتامينات ومعادن ومواد مضادة للاكسدة مهمة.